Στη Βουλή το ν/σ για τους ΟΤΑ – Είναι γνωστό στους θεσμούς, αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης

3

Αρχίζει αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή -ψηφίζεται την ερχόμενη στην ολομέλεια- η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για του ΟΤΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών με δηλώσεις του στο Real.gr αναφέρει πως το «ν/σ αποτελεί προϊόν ενός εξαντλητικού διαλόγου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης γι’ αυτό και τυγχάνει της αποδοχής τους. Έχει δε δοθεί στη δημοσιότητα από τον περασμένο Απρίλιο. Είναι, επίσης, γνωστό στους θεσμούς τα σημεία που ενδεχομένως θα επηρέαζαν τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος».

Αναφορικά με τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση ο Πάνος Σκουρλέτης επισημαίνει πως επειδή «δεν τους βγήκε το σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας σε φίλους τους ιδιώτες το προηγούμενο διάστημα προσπαθούν για άλλη μια φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο».

Πάντως πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως η Κομισιόν δεν έχει ακόμη πλήρη εικόνα του ν/σ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βανέσα Μοκ η οποία υπενθυμίζει ότι «πρέπει να συνάδει με τους στόχους του προγράμματος του ESM».

Από την πλευρά του ο επίτροπος επί των οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί έκανε λόγο για διατήρηση της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής.