Στη Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα12 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:56 μμ


Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει αν η επίμαχη συνομιλία των δύο ανδρών καταγράφηκε με παράνομο τρόπο και είναι και αυτό που θα κρίνει αν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού.

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με καταναλωτικό δάνειο που χορηγήθηκε στον υπουργό.

Η εισαγγελία διαβιβάζει στη Βουλή τον φάκελο της υπόθεσης με τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, προκειμένου το Σώμα μέσω της διαδικασίας για τους βουλευτές να αποφανθεί αν η επίμαχη συνομιλία των δύο ανδρών καταγράφηκε παρανόμως και να κρίνει αν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, ώστε να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος φαίνεται να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε την συνομιλία που είχαν. Από την πλευρά του ο υπουργός ισχυρίζεται πως δεν την κατέγραψε και ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την επίμαχη συνομιλία ήταν μεταφορά του διαλόγου που είχε με τον κ. Σουρνάρα.

Η κατηγορία που, εφόσον κριθεί από την Βουλή, θα αποδοθεί στον κ. Πολάκη αφορά υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών (άρθρο 370Α Ποινικού Κώδικα).

Διαβάστε επίσης στη  «Νέα Σελίδα»:

Μυρσίνη Λοΐζου: Η δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη – βόμβα: Δώρο 241 εκατ. στις φαρμακευτικές την περίοδο 2006-2010