Στο Διδυμότειχο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος18 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:19 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:24 πμ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, θα μεταβεί στο Διδυμότειχο για να παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Αθανασίου και στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου και την ενσωμάτωση του Έβρου στον Εθνικό Κορμό.

Το πρόγραμμα:

  • Στις 10.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Αγίου Αθανασίου.
  • Στις 12.45 ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου όπου θα γίνει η τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο Πυθίου.
  • Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.
  • Στις 16.30 το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει από το Διδυμότειχο.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Δένδιας: Ανακωχή, κατάπαυση και ακύρωση των μνημονίων Τουρκίας – Λιβύης (video)