Συμφωνία των Πρεσπών: Μπαίνει σε εφαρμογή – Αλλαγές σε πινακίδες στη «Βόρεια Μακεδονία» (photos)11 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:53 μμ


Η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται σιγά σιγά πράξη με την κυβέρνηση Ζάεφ να προχωρά και επίσημα σήμερα στην τοποθέτηση νέων πινακίδων. Η αρχή έγινε με κυβερνητικό κτήριο στο κέντρο των Σκοπίων. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια, με την πΓΔΜ να προχωρά στην αλλαγή όλων των πινακίδων σε κρατικά κτίρια, σε κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε επίσημες πινακίδες.

Μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση Ζάεφ προχώρησε και επίσημα σήμερα στο επόμενο βήμα, που είναι η τοποθέτηση των νέων πινακίδων.

Η αρχή έγινε με το κτήριο της κυβέρνησης στο κέντρο των Σκοπίων, στο οποίο δεν υπάρχει πλέον η επιγραφή με το όνομα «Μακεδονία», προκειμένου να αντικατασταθεί με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπει η Συμφωνία.

Όπως αναφέρουν MME της γειτονικής χώρας, τα γράμματα αφαιρέθηκαν νωρίς το πρωί, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνονται οι προετοιμασίες για την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ σε ειδική τελετή.

Η νέα επιγραφή αναμένεται να τοποθετηθεί μόλις η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύσει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα και το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: πΓΔΜ: Αλλάζουν οι πινακίδες σε «Βόρεια Μακεδονία» – Σήμερα η ρηματική διακοίνωση από Αθήνα σε Σκόπια

Ζάεφ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που κύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησής μας στο ΝΑΤΟ