ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στις δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη (video)10 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:57 μμ


Σχόλιο έκανε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η κυνική απάντηση της Κεφαλογιάννη

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι «τα επιδόματα είναι ανοίκεια για μία δυτική χώρα» και ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν χώρες της Λατινικής Αμερικής», δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναρωτήθηκε αν θα κόψει η ΝΔ το επίδομα του παιδιού ή τα 780 εκατ. ευρώ που δίνονται στους ανάπηρους. 

Η κ. Κεφαλογιάννη, απαντούσε κυνικά: «Εμείς θέλουμε ανάπτυξη», χωρίς να απαντά ευθέως στο ερώτημα. Μπορεί, από την άλλη, να απαντούσε όσο πιο ευθέως γίνεται… Αξίζει, ωστόσο, να θυμηθεί ότι τα επιδόματα δεν είναι στη λογική μόνο της Λατινής Αμερικής, αλλά αντιθέτως, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, προβλέπουν επιδόματα για τους πολίτες.

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε μέρα που περνάει, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο. Σήμερα, η βουλευτής Α’ Αθήνας, κ. Ο. Κεφαλογιάννη, σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού, δήλωσε ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους, για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Ό,τι δηλαδή απαιτούσε το ΔΝΤ, και αποκρούστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έρχεται τώρα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να το εξαγγείλει.

Ποια ακριβώς κοινωνικά επιδόματα θα καταργήσει; Το επίδομα παιδιού; το επίδομα στέγασης; Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων; Τα σχολικά γεύματα;

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Όλγα Κεφαλογιάννη: Κυνική απάντηση για τα επιδόματα – «Θέλουμε ανάπτυξη» (video)