ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομάδα ανασύνταξης και ψηφοδελτίων4 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:04 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:13 πμ


Με στόχο να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων μέχρι το τέλος της εβδομάδας ξεκίνησε η εβδομάδα στην Κουμουνδούρου, με την καθημερινή πλέον παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να αυξάνει δραστικά τους ρυθμούς προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ για την «μάχη των μαχών», δηλαδή τις εθνικές εκλογές.

της Γεωργίας Σαδανά

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησαν ήδη οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, Προγράμματος και Επικοινωνίας και Καμπάνιας, τα πεπραγμένα των οποίων επιβλέπει το επιτελικό εκλογικό σχήμα. Στο τελευταίο, πλην του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετέχουν ο Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Αλέξης Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου. Η εσωκομματική αναβάθμιση των κ. Αχτσιόγλου και Χαρίτση αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού στην νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πλούσια εμπειρία διακυβέρνησης, καθώς το προεκλογικό αφήγημα του κόμματος θα έχει θετικό πρόσημο και παράθεση έργου από όλη την τετραετία.

Στην κατεύθυνση αυτή, τη διαφορά της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης με όλες τις προηγούμενες υπενθυμίζουν με νόημα κυβερνητικά στελέχη, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεταμνημονιακή κάλπη, όπου το δίλημμα δεν θα περιστρέφεται γύρω από τα μνημόνια, τη λιτότητα ή το Grexit, αλλά συνοψίζεται στο δίπτυχο: «Ποιο σχέδιο, ποιά κυβέρνηση;» για τα επόμενα (μετά τα πρώτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) βήματα δημοσιονομικής ελευθερίας για τη χώρα.

Στερείται χρόνου το ΚΙΝΑΛ

Το πρόταγμα του οραματικού, θετικού λόγου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετείται και με βάση τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η εσωστρέφεια στους κόλπους του «αντανακλά μια εσωτερική διαπάλη» εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν δεσμεύεται σε αλλαγή πολιτικής, παρά τη ρήξη με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Επιπρόσθετα, η δίνη που προκάλεσε η ρήξη στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής του στερεί πολύτιμο χρόνο ανασύνταξης (με δεδομένα και τα χαμηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές) παρατηρούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, διατηρώντας ως εκ τούτου τα σκήπτρα στην εκπροσώπηση της προοδευτικής παράταξης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΣΥΡΙΖΑ: Τα αίτια της ήττας, οι ευθύνες και η επόμενη μέρα