ΣΥΡΙΖΑ: Το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ αποτελεί μεθοδευμένη στοχοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης18 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:52 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:56 μμ


«Μεθοδευμένη και συστηματική στοχοποίηση της ΕΡΤ» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση της Ν.Δ. στην ΕΡΤ

Το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί την κλιμάκωση της μεθοδευμένης και συστηματικής στοχοποίησης της δημόσιας τηλεόρασης από τον Κ. Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι στην αντίληψη της Ν.Δ. για την ενημέρωση δεν χωρά η δημόσια ραδιοτηλεόραση, παρά μόνο οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί.

Αυτό έδειξε και το πρόσφατο παρελθόν, με το αντισυνταγματικό κλείσιμο και το “μαύρο” στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για το οποίο διασύρθηκε η χώρα μας διεθνώς. Η Ν.Δ. είναι εκτεθειμένη πρώτα από όλα στους Έλληνες πολίτες, που στηρίζουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τι προηγήθηκε

Πριν από λίγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε την απόσυρση των στελεχών της από τις συχνότητες και τα πάνελ της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Δημήτρη Τζανακόπουλος, ζήτησε ένα πρώτο σχόλιο από τον εκπρόσωπο ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει μέσα σε ένα βράδυ την δημόσια τηλεόραση, επομένως το εμπάργκο δεν είναι η μέγιστη κλιμάκωση από μεριάς της».

Να σημειωθεί πως το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ έρχεται ως συνέπεια της κόντρας που ξέσπασε χθες μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της δημόσιας τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ – Καυστική απάντηση Τζανακόπουλου (video)

Κικίλιας για ΕΡΤ: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΡΤ