ΣΥΡΙΖΑ: Βαριά ευθύνη Μητσοτάκη η απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη14 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:56 μμ


Βαριά ευθύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανακοίνωση από τη γερμανική καγκελαρία των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στη διαδικασία, αλλά περιλαμβάνει δυο νέους συμμετέχοντες – την Αλγερία και το Κονγκό – αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει ακόμη ότι «η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, δια του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» και καταλήγει:

«Συνεπώς, μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό αποτελεί βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Στέλιος Πέτσας: Καμία ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων (video)