Τα συγχαρητήρια Γκουτέρες την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης28 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:53 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:53 πμ


Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επίσης, ο ΓΓ του ΟΗΕ απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την «ιστορική συμφωνία» με την ΠΓΔΜ, στην οποία εξάλλου αναφέρθηκε και στην ομιλία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Επίσης, ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που είναι κρίσιμος μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βράβευση Τσίπρα για το προσφυγικό: Ο ελληνικός λαός απέδειξε την αλληλεγγύη του

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας βραβεύτηκε για τη στάση της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός σε πολύ δύσκολες στιγμές απέδειξε ότι μπορεί να δείξει αλληλεγγύη σε αυτούς που την έχουν ανάγκη».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποδέχεται το βραβείο εκ μέρους του ελληνικού λαού, καθώς – όπως είπε – οι πολίτες της Ελλάδας είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα και τους επαίνους και κυρίως οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών «που σήκωσαν στους ώμους τους το βαρύ φορτίο όλης της Ευρώπης στις δύσκολες στιγμές της προσφυγικής κρίσης».