Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας για την έξοδο στις αγορές στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις στο προεδρικό Μέγαρο25 Ιουλίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 9:13 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:37 πμ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α), η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (3Α), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (2Δ) και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (Δ) συνομιλούν στη δεξίωση για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


Το ζήτημα της εξόδου στις αγορές συζητήθηκε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη χθεσινή δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Aλέξης Τσίπρας εξηγούσε τη διαδικασία ενώ σε κάποιο σημείο της συζήτησης είπε για το επιτόκιο: «Περιμένουμε να είναι γύρω στο 4,9%», συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη «να μην πέσουμε θύματα μιας εξόδου με χαμηλό επιτόκιο σήμερα, γιατί σημασία έχει να είναι πιο χαμηλό στην επόμενη έξοδο στις αγορές».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολίασε πως «η συνέχεια έχει σημασία, είναι το παν». Και συμφώνησαν όλοι πως όταν θα γίνει κανονικά η έξοδος στις αγορές ειναι σημαντικό το επιτόκιο να είναι πιο χαμηλό από το σημερινό.

Στο μεταξύ, σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «σίγουρα είναι καλύτερο που βγήκαμε στις αγορές. Όμως βγαίνουμε 3 χρόνια μετά, να δούμε με τι επιτόκιο και με ζημιά 100 δισ. ευρώ».

Μάλιστα σημείωσε πως «οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα εκκαθαριστικά της εφορίας παρά για την έξοδο στις αγορές».

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μητσοτάκη τι είπαν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί στο κιόσκι εκείνος απάντησε πως «υπάρχει τόσο μεγάλη ένταση που είναι καλύτερα να περιοριζόμαστε σε κοινωνικές σχέσεις, να μιλάμε για πιο χαλαρά θέματα».