Το δείπνο στην Αρχιεπισκοπή που «κλείδωσε» τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου8 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:57 μμ


Στις 25 Οκτωβρίου, κλείδωσε το προσύμφωνο μεταξύ εκκλησίας – πολιτείας για την αξιοπόιηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεταφορά του μισθολογίου από το δημόσιο σε ειδικό ταμείο.

Εκείνη τη μέρα σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα οι υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, νομικός, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, για να συμφωνηθούν τα τελευταία εκκρεμή σημεία του προσυμφώνου που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από πλευράς εκκλησίας στη μυστική αυτή σύναξη συμμετείχαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Συμεών.

Φαίνεται ότι σε αυτήν την συνάντηση έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που θα πρέπει να κυρωθεί από υπουργικό συμβούλιο και ιεραρχία, για να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πότε και πώς θα καλυφθούν οι 10.000 θέσεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους

Τι συμφώνησαν Τσίπρας και Ιερώνυμος – Το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας-Εκκλησίας (video)