Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα 44 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο15 Ιουλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 4:27 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:32 μμ


Το δικό του μήνυμα απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης του για τα 44 χρόνια από τη μαύρη  επέτειο της Χούντας του Ιωαννίδη στην Κύπρο.

«Πέρασαν κιόλας 44 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας του Ιωαννίδη, με συνεργό την ΕΟΚΑ Β’, το οποίο επεδίωκε την ανατροπή του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την κατάλυση της νόμιμης κυβέρνησης ενός ανεξάρτητου κράτους.» γράφει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ακολούθησε η εισβολή στο νησί των τουρκικών στρατευμάτων, οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, οι πάνω από διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, η κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Για να καταλήξει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντοτε αλληλέγγυος με τον Κυπριακό λαό, συνεργάζεται στενά με όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις και φωνές του νησιού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και τη δημιουργία μιας διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα οδηγήσει στον τερματισμό της κατοχής και την ,επανένωση του νησιού».