Τσίπρας: Αφελής η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων3 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:29 μμ


Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετείται πάνω στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα και του δανεισμού τους.

«Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Dinsdag 3 september 2019

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βρετανικό Μουσείο: Αν μας αναγνωρίσετε ως νόμιμο ιδιοκτήτη των γλυπτών εξετάζουμε το αίτημα