Τσίπρας: Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβρη για τις εκλογές31 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:22 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:27 μμ


Τις ευχές του για υγεία και όλα τα καλά για τη νέα χρόνια έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου, βγάζοντας και την είδηση της ημέρας.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και επανέλαβε ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβρη του 2019.

«Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβρη για εκλογές», είπε χαρακτηριστηκά.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα από τον Μάρτιο προς κύρωση στην ελληνική Βουλή και τόνισε:

«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της, δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για όσα γράφονται αναφορικά με την καθυστέρηση της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα γράφονται.

Όπως σημείωσε η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κύρωση του πρωτοκόλλου θα έχει διαφορά λίγων ημερών για τεχνικούς λόγους.

«Το έχει πάρει απόφαση ο Καμμένος»

Για το εάν υπάρχει ανησυχία για την ψήφιση της Συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αστειευόμενος είπε στους δημοσιογράφους «σας βλέπω να ανησυχείτε πολύ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» με τους δημοσιογράφους να σημειώνουν πως ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που δείχνει να ανησυχεί.

«Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Όσον αφορά το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό (photos-video)

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη (photos)