Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη: Τι συζήτησε με εκπροσώπους της ομογένειας (photos)6 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:17 μμ


Με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, οι ομογενείς έθεσαν στον Αλ. Τσίπρα θέματα που σχετίζονται με τις ιδιοκτησίες, τις εκλογές στα ευαγή κοινοτικά ιδρύματα και την εκπαίδευση.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε το θετικό παράδειγμα του σχολείου στην Ίμβρο και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες με τη λειτουργία σχολείων.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ομογένειας υπογράμμισαν πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στις τάξεις της.

Πριν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας ο Αλ. Τσίπρας είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και πρώην πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τον ξενάγησε στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μήνυμα Τσίπρα: Σημαντικά μνημεία Ελληνισμού Αγία Σοφία και Χάλκη (photos)

Μπουζούκια στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν (video)

Σλούκας: Τι αποκαλύπτει για το δείπνο με Τσίπρα και Ερντογάν (video)