«Βόμβα» Βουλγαράκη: Υποψήφιος δήμαρχος απέναντι στον Μπακογιάννη12 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:03 μμ


Εκλογές 2019: Τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία μετά από ανάρτηση του Γιώργου Βουλγαράκη για υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων και την κάθοδό του απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. 

Ο πρώην υπουργός με μία ανάρτησή του έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, εαυτό στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Ο Γιώργος Βουλγαράκης πιστεύει ότι μπορεί να συσπειρώσει το κομμάτι της Δεξιάς που έχει αντιρρήσεις με την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ, τον Κώστα Μπακογιάννη.

Αναμένεται να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν θα έχουμε «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο και δεξιό «εμφύλιο».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Geplaatst door George Voulgarakis op Dinsdag 12 februari 2019

Ο εκνευρισμός Μπακογιάννη όταν ο Ηλιόπουλος θύμισε τα ρατσιστικά παραληρήματα της ΝΔ

Έξω φρενών έγινε ο Κώστας Μπακογιάννης με τον ανθυποψήφιό του για το Δήμο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο, στο χθεσινό debate στον ΙΑΝΟ. Το φιλικό και άνετο προφίλ που θέλει να υιοθετήσει ο υποψήφιος της ΝΔ μάλλον κάπου χάθηκε όταν οι υποψήφιοι καλέστηκαν να απαντήσουν στο θέμα του προσφυγικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος απέσπασε πολλά χειροκροτήματα με αφορμή την τοποθέτησή του για το προσφυγικό. Αυτό μάλλον ενόχλησε τον Κώστα Μπακογιάννη που ειρωνευόμενος είπε: «Βλέπω ενθουσιασμό στην κερκίδα σας κύριε Ηλιόπουλε, το πάτε πάρα πολύ καλά βλέπω, τους έχετε ευχαριστήσει όλους τους δικούς σας».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν το άφησε αναπάντητο λέγοντας: «Έκανε προηγουμένως ένα αστείο ο κ. Μπακογιάννης για το “ακροατήριο μου”, αλλά νομίζω θα ήταν καλό να μην αρχίζουμε να χωρίζουμε ακροατήρια εδώ μέσα. Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ όμως είναι πως ένας από τους λόγους που είμαι χαρούμενος είναι πως ο κόσμος που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ακροατήριό μου είμαι σίγουρος πως είναι ένας κόσμος που ποτέ του δε θα έλεγε φράσεις όπως “να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των μεταναστών” (σ.σ. φράση του Άδωνη Γεωργιάδη) ή όπως “να τους πνίγουμε στο Αιγαίο” (σ.σ. αναφορά στο “η φύλαξη συνόρων προϋποθέτει νεκρούς” που είχε πει ο Θάνος Πλεύρης). Το ακροατήριό μου, ποτέ δε θα έλεγε μια φράση όπως «Στη Μανωλάδα οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και κάποια σκάγια μπορεί να πέτυχαν κάποιους εργάτες» (σ.σ. επίσης φράση του Άδωνη Γεωργιάδη). Όποτε ο καθένας επιλέγει το ακροατήριο στο οποίο θέλει να απευθυνθεί. Τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα, πρέπει να πάνε σχολείο εδώ και είναι καλό αυτή η χώρα να μην έχει πολιτικές ένταξης με κριτήριο μόνο αν είσαι καλός στο μπάσκετ, αλλά να έχει πολιτικές ένταξης για όλους τους ανθρώπους, αν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια χώρα δημοκρατική».

Σε εκείνο το σημείο, ο Κ. Μπακογιάννης, εκνευρισμένος και με ειρωνική διάθεση, επιτέθηκε χωρίς λόγο και αιτία στο υποψήφιο της “Ανοικτής Πόλης”.

«Ωραία, ωραία, ωραία, τα είπαμε όλα τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά. Μπράβο, συγχαρητήρια, τα ξέρετε καταπληκτικά, είστε φοβερός, νομίζω ότι θα βγείτε πρώτος στην κεντρική σας επιτροπή με διαφορά, τώρα όμως πάμε λίγο στην πραγματική ζωή».

Αυτή η συγκεκριμένη απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη έκανε αλγεινή εντύπωση στον κόσμο που παρακολουθούσε τη συζήτηση, καθώς ο υποψήφιος της ΝΔ δεν απάντησε ουσιαστικά τίποτα για το προσφυγικό και επέλεξε να χαραμίσει τον χρόνο του στο να επιτεθεί στο Νάσο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ανέφερε ούτε μία φορά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη Χρυσή Αυγή, κάτι που έκανα όλοι οι υπόλοιποι υοψήφιοι, εκτός του Νάσου Ηλιόπουλου και ο Παύλος Γερουλάνος και υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο 1:33:18

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ηλιόπουλος για Μπακογιάννη: Βλέπει την Αθήνα ως έπαθλο και σκαλοπάτι πολιτικής ανέλιξης

Νάσος Ηλιόπουλος: H αβάσταχτη γοητεία του διακριτικού υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων