Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ – Του «την έπεσε» ο Δ. Καμμένος11 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:07 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:33 μμ


Ορκίστηκε στη Βουλή σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, που πήρε τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Επίθεση από τον, επίσης, ανεξάρτητο βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο.

Ο κ. Κουίκ γνωστοποίησε με επιστολή του ότι «θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της».

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Επίθεση και ύβρεις από Δημήτρη Καμμένο

Δευτερόλεπτα μετά την ορκωμοσία, ενώ ο προεδρεύων, Μάριος Γεωργιάδης, διάβαζε την επιστολή που έστειλε ο κ. Κουίκ στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Δημήτρης Καμμένος άρχιζε να φωνάζει από το έδρανό του.

Και οι δύο βουλευτές είναι εκλεγμένοι από τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ και έχουν, πλέον, τραβήξει διαφορετικούς δρόμους, κάτι που δείχνει να θυμάται ο Δημήτρης Καμμένος, που σύμφωνα με πληροφορίες αποκάλεσε τον κ. Κουίκ «τομάρι».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Καμμένος: Νέα πυρά σε Παπαχριστόπουλο και Κουίκ με tweet