Βουλή: Πέρασε η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο9 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:31 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:12 πμ


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Η επιτροπή συγκροτείται για τέσσερα αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και τέλος, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Για όλα τα αδικήματα «ναι» ψήφισαν 173 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 83 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ), σε σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών.

Στην κάλπη βρέθηκαν 256 έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Στην μυστική ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Από τη ΝΔ, απουσίαζε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκονται στο εξωτερικό και ο Νίκος Φίλης και Νεκτάριος Σαντορινιός, για λόγους υγείας.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει προθεσμία δύο μήνες προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα της.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Παπαγγελόπουλος: Γελοία η δίωξη – Στόχος να «λεκιάσει» και τον Τσίπρα (video)

Τσίπρας: Διπλά δειλός ο Μητσοτάκης γιατί δεν έχει σθένος να παραπέμψει εμένα (video)

Γεννηματά: Η Βουλή πρέπει να σκάψει βαθιά στην λάσπη (video)