Βουλή: Ψηφίζονται σήμερα οι ρυθμίσεις για τις εκλογές20 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:20 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:22 πμ


Εκλογές 2019: Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τις τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτή που καταργεί το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή.

Η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση  αίρει το κώλυμα που υπάρχει στον εκλογικό νόμο για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, που για να ανακηρυχθούν, πρέπει να έχουν παραιτηθεί από βουλευτές.

Επίσης, βάσει των τροπολογιών έρχονται αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στις εκλογές του Μαΐου, καθώς ορίζεται πως κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες και ο εκλογέας θα ψηφίζει σε δύο διαδοχικά τμήματα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών κάνουν λόγο για τρόπο θωράκισης και ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας, χωρίς την υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των παραγόντων της εκλογικής διαδικασίας.

Επίσης, με τροπολογία διασφαλίζεται η συμμετοχή στις ευρωεκλογές των Ελλήνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως από τις διαδικασίες του Brexit.

Με άλλη τροπολογία γίνεται δυνατός ο διορισμός υπαλλήλων που κατέχουν πτυχίο Νομικής στις θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανεπάρκεια δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστών, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ