Μητσοτάκης: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο – Βούτσιτς: Η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα (video)11 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:59 μμ


Ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας.

Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τη στάση της Τουρκίας.

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε:

«Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της», σημείωσε ο Σέρβος πρόεδρος.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Βουλή – Live: Η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων