ΥΠΕΞ: Εκτός πραγματικότητας οι γενικεύσεις των Τιράνων για τον θάνατο Αλβανού στην Καβάλα5 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:52 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:56 μμ


Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση των Τιράνων για το θάνατο Αλβανού πολίτη στην περιοχή της Καβάλας, κάνοντας λόγο για «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά.

Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας», σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη.

«Ομοίως επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη καταδίκη μας σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

«Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», κατέληξε ο κ. Γεννηματάς.

ΕΛΑΣ: Έχουν εξιχνιασθεί όλες οι πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων

Για τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της ότι:

«Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σοκ στην Καβάλα: Νεκρός 18χρονος σε πυλωτή πολυκατοικίας – Είχε πυροβοληθεί πισώπλατα