Υπόθεση Novartis: Εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας για Λοβέρδο – Στο αρχείο για Στουρνάρα29 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:18 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:26 μμ


Υπόθεση Novartis: Να ζητήσει την άρση ασυλίας για τον πρωήν υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία, αλλά και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας, προκειμένου να πάρουν και πάλι το πράσινο φως για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο Α. Λοβέρδος αρνείται όσα του καταλογίζονται, κάνει λόγο για σκευωρία, ενώ έχει ζητήσει από τους συναδέλφους του στη Βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο αρχείο για Στουρνάρα

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είναι το έβδομο πρόσωπο για το οποίο τίθεται στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση Novartis.

Είχαν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν το σκέλος της έρευνας που αφορά στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.

Πηγή: dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Υπόθεση Νοvartis: Στο αρχείο η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά