Ζορμπά: Νομικά αδύνατη η μεταβίβαση των αρχαιολογικών ακινήτων στο Υπερταμείο25 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:36 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:36 μμ


«Είναι νομικά αδύνατη η μεταβίβαση των αρχαιολογικών ακινήτων στο Υπερταμείο. Δεν έχει μεταβιβαστεί ή μεταγραφεί κανένας αρχαιολογικός χώρος ή μουσείο. Χωρίς μεταγραφή του τίτλου κυριότητας δεν επέρχεται καμία μεταβίβαση», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η επιταγή του Συντάγματος είναι καθολική για όλα τα ακίνητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα οποία εξαιρούνται από το νόμο. Δεν έγινε καμία μεταβίβαση. Ο πλήρης κατάλογος με όλα τα στοιχεία έχει μοιραστεί ανά περιφέρεια, για να γίνει η ταυτοποίηση ποια εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. Αυτός ο ονομαστικός κατάλογος θα γνωστοποιηθεί δημόσια και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους με κάθε τρόπο», επέμεινε η κ. Ζορμπά.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην κ. Κεφαλογιάννη κατηγορώντας την ότι η ίδια ως υπουργός Τουρισμού συνυπέγραψε την απόφαση για τη μεταβίβαση 36 ακινήτων στη περιοχή της Πλάκας, μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικά μνημεία.

«Με δύο αποφάσεις το 2013 και το 2014 που δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ απαλλοτριώθηκαν, έγιναν οι μεταβιβάσεις και στο υπουργείο Πολιτισμού κάνουμε ήδη ενέργειες για να φέρουμε πίσω τα ακίνητα που εσείς ξεπουλήσατε», πρόσθεσε η κ. Ζορμπά.

«Τα ακίνητα στην Πλάκα που μεταβιβάστηκαν ήταν υπό τον απόλυτο κρατικό έλεγχο. Κάθε παραλληλισμός με αυτό το ξεπούλημα που εσείς κάνετε σήμερα είναι παραπλανητικός», απάντησε η κ. Κεφαλογιάννη.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Υφυπ. Πολιτισμού: Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Ζορμπά για το θέμα των μνημείων: Γίνεται φασαρία για το τίποτα