Εκδόσεις Λιβάνη: «Χωρίς Αύριο – Killing Eve Κωδικός Βιλανέλ» του Luke Jennings

Το ιλιγγιώδες θρίλερ που ενέπνευσε τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Killing Eve19 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:32 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:34 μμ


Χωρίς αύριο – Killing Eve Κωδικός Βιλανέλ: Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στη Βενετία, όπου μόλις ολοκλήρωσε μια δολοφονία ρουτίνας, η Βιλανέλ δέχεται ένα τηλεφώνημα αργά το βράδυ. Η Ιβ Πολάστρι έχει ανακαλύψει ότι κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της MI5 πληρώνεται από τους Δώδεκα, μια πανίσχυρη, ανελέητη μυστική οργάνωση. Καθώς η Ιβ προσπαθεί απεγνωσμένα να ενώσει τα κομμάτια του παζλ, η Βιλανέλ την αναζητά για να τη σκοτώσει. Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο γυναίκες εντείνεται, όπως και η αμοιβαία εμμονή τους, και όταν η δράση μεταφέρεται από την Αυστρία στην καρδιά της Ρωσίας, η Ιβ αρχίζει τελικά να ξεδιαλύνει το αίνιγμα της πραγματικής ταυτότητας της αντιπάλου της. Αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Μια απρόσμενη ανακάλυψη θα ενώσει τις δυο γυναίκες, που προκειμένου να επιβιώσουν θα γίνουν κομμάτι ενός αόρατου κόσμου, του κόσμου των σκιών…

Μετάφραση από τα αγγλικά: ΧΡΥΣΑ Θ. ΜΠΑΝΙΑ

Η Βιλανέλ δεν έχει τάση για αυτολύπηση, όμως η διαταγή να σκοτώσει τον εντολοδότη της, που όχι μόνο την εκπαίδευσε, αλλά είναι και φίλος της, την ταράζει. Στο κάτω κάτω, άνθρωπος είναι κι εκείνη. Τώρα που λείπει, τον νοσταλγεί. Μπορεί οι κρίσεις του να ήταν στυγνές, μπορεί να την επέκρινε δριμύτατα για την απερισκεψία της, όμως έμπαινε στον κόπο να ασχοληθεί. Είχε επίγνωση της σπανιότητάς της, έβλεπε την ατάραχη βαναυσότητά της, την ανικανότητα να νιώσει τύψεις. Η Ιβ χρόνια τώρα επιζητούσε επιδοκιμασία για την επαγγελματική ικανότητά της, χωρίς να σκέφτεται πολύ την εικόνα της. Μα τώρα που βλέπει πώς οι γυναίκες απολαμβάνουν την κομψότητα και τον αισθησιασμό τους, θέλει να μην την εκτιμούν μόνο για το κοφτερό μυαλό της. Φαίνεται τελικά ότι δεν έχει τόση ανοσία στην πολυτέλεια και στην καθαρά αισθησιακή όψη της ζωής.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λουκ Τζένινγκς είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει γράψει το βιβλίο Blood Knots, υποψήφιο για τα βραβεία Samuel Johnson και William Hill 2010, και τρία μυθιστορήματα, το Breach Candy, το Beauty Story και το υποψήφιο για βραβείο Booker Atlantic.Ως δημοσιογράφος έχει γράψει για τα Vanity Fair, New Yorker και Time. Ως πρώην χορευτής, εργάζεται ως κριτικός χορού για τον Observer.Μαζί με την Ντέμπορα Μπουλ έγραψε το βιβλίο The Faber Guide to Ballet και μαζί με την κόρη του Λόρατη σειρά παιδικών μυθιστορημάτων Stars.

Στο βιβλίο του Codename Villanelle

Κωδικός Βιλανέλ, το οποίο κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη, βασίστηκετο Killing Eve, η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του BBC America.Ζει στο βόρειο Λονδίνο.