Εκδόσεις Λιβάνη: Νέα κυκλοφορία – Ο Νονός του Μario Puzo29 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:20 μμ


Εκδόσεις Λιβάνη: Ο Ντον Βίτο Κορλεόνε, ο Νονός, είναι καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος γενναιόδωρος και λογικός… αλλά επίσης αδίστακτος μαφιόζος, αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.

Εντούτοις οι μέρες του είναι μετρημένες και το μέλλον της αυτοκρατορίας του, που την έχτισε με αίμα, ίντριγκες και κομπίνες στη διάρκεια μιας πολυτάραχης ζωής, βρίσκεται στα χέρια των τριών γιων του: του αψίθυμου Σόνι, του άβουλου και άστατου Φρέντι και του αδιάφορου Μάικλ, που αρνείται να συμμορφωθεί με την οικογενειακή παράδοση, αλλά θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του μέσα από την προδοσία, την τιμωρία, την εκδίκηση και την απώλεια. Σε αυτό τον κύκλο αίματος, ωστόσο, τίποτα δεν είναι προσωπικό. Απλώς μπίζνες.

Μετάφραση

Ανθή Ροδοπούλου

Για τον συγγραφέα

Mario Puzo (1920-1999): Ιταλοαμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος, διάσημος για τα μυθιστορήματά του για τη Μαφία, με πιο γνωστό τον Νονό (1969), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ο Puzo κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου το 1972 και το 1974.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Παναγιώτης Δεληγιάννης: Οι αναγνώστες μου με κάνουν να βλέπω τα βιβλία μου από μια άλλη οπτική