Φλωρέττα Ζάννα: Έτσι την αποχαιρετά η Φίνος Φιλμ (video)13 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:28 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:28 μμ


Πέθανε στα 83 της χρόνια η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, Φλωρέττα Ζάννα.  Η επίσημη σελίδα της Φινος Φιλμ στο facebook αποχαιρέτισε την ηθοποιό με ένα  βίντεο – αφιέρωμα στις ταινίες της.

Η ηθοποιός υπήρξε σύζυγος του γνωστού σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου από το 1960 έως το θάνατό του το 2003.

«Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε για το θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού Φλωρέττας Ζάννα, που έφυγε από κοντά μας χτες, σε ηλικία 83 ετών.

Η ηθοποιός, άφησε το στίγμα της στον κινηματογράφο, με το ξεχωριστό υποκριτικό της ταλέντο αλλά και με το ιδαίτερο στυλ της.

Η κηδεία της Φλωρέττας Ζάννας θα γίνει αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου στις 11:00.

Καλό ταξίδι Φλωρέττα»..

ΦΛΩΡΕΤΤΑ ΖΑΝΝΑ

Πριν λίγες ώρες ενημερωθήκαμε για το θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού Φλωρέττας Ζάννα, που έφυγε από κοντά μας χτες, σε ηλικία 83 ετών. Σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, άφησε το στίγμα της στον κινηματογράφο, με το ξεχωριστό υποκριτικό της ταλέντο αλλά και με την ιδιαίτερη ομορφιά της. Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές στιγμές από την κινηματογραφική της πορεία στην Φίνος Φιλμ.Η κηδεία της Φλωρέττας Ζάννας θα γίνει αύριο, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου στις 11:00.Καλό ταξίδι Φλωρέττα..#florettazanna #rip

Geplaatst door Finos Film Official op Woensdag 13 februari 2019

To πραγματικό της όνομα

Η Φλωρέττα Ζάννα γεννήθηκε το 1936 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ανθή Στυλιανέα. Υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, από το 1970 έως το 2003, μέχρι το θάνατο του τελευταίου. Διατηρούσε ρόλους σε πολλές ταινίες του και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Κάποιες από τις ταινίες που συμμετείχε ήταν: Αγάπη και Αίμα (1968), Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης (1968), Κατηγορώ τους Ανθρώπους (1966), Κοινωνία Ώρα Μηδέν (1966), Οι Κυρίες της Αυλής (1966), Αμόκ (1963), Όταν Λείπει η Γάτα (1962), Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) (1959).

Ανάρτηση για τον θάνατό της έκανε και δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Πέθανε η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα