Μαριάννα Τόλη: Aπό το «μάθημα Σολφέζ» στo «Πάρα Πέντε» (videos)29 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:18 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:19 μμ


Η Μαριάννα Τόλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο ήταν μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που καταπιάστηκε με πολλά πράγματα στην καριέρα της. Ένα από αυτά ήταν το τραγούδι, το οποίο είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. H Μαριάννα Τόλη άφησε το δικό της χρώμα στον πολιτισμό. Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές εμφανίσεις της. 

Η Μαριάννα Τόλη άφησε το δικό της στίγμα στην τηλεόραση. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση της ήταν στο «Παρά Πέντε».

Αρκετά χρόνια πριν είχε δική της εκπομπή στην κρατική τηλεόραση με τίτλο «ο φίλος μας ο κ.ο.κ.». Η αείμνηστη ηθοποιός και τραγουδίστρια παρουσίαζε μαζί με τον Βασίλη Τσιβιλίγκα μια εκπομπή που είχε σκοπό την επιμόρφωση και εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μαριάννα Τόλη: Όταν έστειλε ένα μήνυμα αγάπης και πολιτισμού (video)

Τα τραγούδια της έγιναν μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες τις δεκαετίες του 70 και του 80 ενώ το 1977 πήρε μέρος στη Eurovision με το θρυλικό «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου μαζί με τον Πασχάλη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και τη Μπέσυ Αργυράκη.

Η Μαριάννα Τόλη έγινε γνωστή με τις επιτυχίες «Πάμε για δουλειά» , «Ζητάς», «Μόνο με την αγάπη μας», «Τι τα θες τώρα», «Η τελετή» και πολλά άλλα.

Ακούστε μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε: