Ο οίκος Christie’s διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με έργα του Νίκου Αλιάγα (photos)13 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:15 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:15 μμ


O οίκος Christie’s στη Γαλλία, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στο Παρίσι από τις 11 ως τις 16 Μαρτίου, με έργα του Νίκου Αλιάγα, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά. Η έκθεση έχει τίτλο: «Kalos Kagathos».

Της Βάλιας Καϊμάκη

Στο πλαίσιο της φωτογραφικής αυτής έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε ειδική εκδήλωση, δημοπρασία με τα έργα του διάσημου Ελληνογάλλου δημοσιογράφου, Νίκου Αλιάγα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και περιχώρων.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Αλιάγα

Ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στο Radio France Internationale, στο Euronews και στη συνέχεια στο France 2, πριν ενταχθεί στην ομάδα του πρώτου καναλιού της γαλλικής τηλεόρασης, το TF1 και πρόσφατα στο Europe1, παράλληλα με την αγάπη του για την δημοσιογραφία διαθέτει ένα αυθεντικό πάθος για τη φωτογραφία, ήδη από τα πολύ νεανικά του χρόνια. Ο Νίκος Αλιάγας δημιουργεί μέσω της φωτογραφίας, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της «δοκιμασίας του χρόνου» (l’épreuve du temps), η οποία αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου του που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις La Martinière. Μέσα από το φακό του καταγράφει ουσιαστικά πρόσωπα, χέρια ή τοπία που σημαδεύονται από το πέρασμα του χρόνου. Η επιλογή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, του δίνει τη δυνατότητα να παίξει με τις αντιθέσεις του φωτός και των σκιών, επιτρέποντας στον θεατή να διεισδύσει περισσότερο στο μυστήριο που προέρχεται από τα θέματά του.

Μιλώντας για την έκθεσή του, ο Νίκος Αλιάγας σημειώνει: «Χαίρομαι πολύ και είναι μεγάλη μου τιμή να εκθέσω τη δουλειά μου ως φωτογράφος, στον οίκο Christie’s και να υποστηρίξω με την ευκαιρία αυτή την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και περιχώρων κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Κοινότητα που αγαπώ πολύ, επιτελεί ένα σπουδαίο έργο για την προβολή της Ελλάδας στη Γαλλία και την προαγωγή των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, των δύο πολιτισμών μου. Στην καρδιά της έκθεσης «Καλός Καγαθός», 12 φωτογραφίες, μοναδικά έργα σε μεγάλο μέγεθος θα τεθούν σε δημοπρασία και θα επιτρέψουν έτσι στους λάτρεις της φωτογραφίας να αποκτήσουν μία από τις φωτογραφίες μου αλλά κυρίως να κάνουν μια καλή πράξη».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Εκδόσεις Λιβάνη: «Κωδικός Γκάντερ: Ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του Πολέμου» της Φωτεινής Τομαή