Οργή στις ΗΠΑ για τη δημοσιογράφο που αμφισβητεί τη σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα31 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:27 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:27 μμ


Οι μαθητές που επέζησαν της τραγωδίας στο Πάρκλαντ αποτελούν πλέον μεγάλο πονοκέφαλο για τη διακυβέρνηση Τραμπ. Διοργανώνουν πορείες, πηγαίνουν καλεσμένοι σε εκπομπές, φωτογραφίζονται σε εξώφυλλα και πρωτοστατούν στο κίνημα κατά της οπλοκατοχής.

Η επιρροή τους είναι ολοένα αυξανόμενη, καθώς κατάφεραν να ανοίξουν για τα καλά το διάλογο για το φλέγον θέμα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τις ΗΠΑ.

Η Laura Ingraham, δημοσιογράφος του FOX NEWS, έφτασε στο σημείο να στηρίξει την παρανοϊκή θεωρία ότι το όλο μακελειό στο σχολείο ήταν ψεύτικο με τους μαθητές να μην είναι τίποτα παραπάνω από κομπάρσοι που εξυπηρετούν συγκεκριμένη ατζέντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε ένα βήμα παρακάτω και ειρωνεύτηκε μέσω των λογαριασμών της στα social media έναν από τους «πρωτεργάτες» του μαθητικού κινήματος επειδή δεν κατάφερε να γίνει δεκτός σε τέσσερα κολέγια, συμβουλεύοντάς τον να σταματήσει να «κλαίγεται».

Το αποτέλεσμα δεν θέλει πολύ φαντασία: Η ίδια ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής της ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λείπει με άδεια. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε τα δικά της fake news θα έχουν σβήσει από τη μνήμη των τηλεθεατών, αλλά και των διαφημιστών.