Ταξίδι στο χρόνο και στα μιούζικαλ, μέσα από το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα «Broadway nights»

33

Στο χρόνο και στα μιούζικαλ του Broadway θα ταξιδέψουν το κοινό της Θεσσαλονίκης, οι συντελεστές της παράστασης «Broadway nights» που «ανεβαίνει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 20 Ιανουαρίου, για δύο παραστάσεις, στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

Μουσικές από τους Άθλιους, το Fame, το Cabaret, το Westside story, το Α chorus line, το Chicago, το Moulin Rouge και πολλά ακόμη μιούζικαλ, θα ενωθούν ενορχηστρωτικά, θεατρικά και χορευτικά σε ένα πέρασμα από διαφορετικές δεκαετίες και εποχές, προκαλώντας στο κοινό διαφορετικά συναισθήματα και διατηρώντας το ενδιαφέρον ζωντανό σε όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών της παράστασης.

Στο μουσικοχορευτικό αυτό υπερθέαμα συμμετέχουν 77 καλλιτέχνες της ομάδας «Musical K’s Blink» που είναι συνυφασμένη με το μιούζικαλ -από τον Ιανουάριο του 2015 που δημιουργήθηκε- και το μουσικό συγκρότημα «The Gang». Συνολικά, θα συμπρωταγωνιστήσουν πάνω στη σκηνή, 167 καλλιτέχνες, ενώ 120 ακόμη άτομα θα βρίσκονται πίσω από τη σκηνή (ενδυματολόγοι, μακιγιέζ, αμπιγιέζ, σκηνογράφοι, τεχνικοί, βοηθοί σκηνογράφοι, φωτιστές, βοηθοί φωτιστών, και πολλοί ακόμη).
Παρουσιάζοντας αυτό το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής, η Δήμητρα Καστέλλου, που έχει επιμεληθεί τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία, ανέφερε ότι είναι εμπνευσμένο από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών.

Παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2015, σε μια πολύ μικρότερη εκδοχή του, με 10 αποσπάσματα. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το 2016 και το 2017 και τώρα παρουσιάζεται εκ νέου στις 20 Ιανουαρίου, με 21 μιούζικαλ. Η ομάδα «Musical K’s Blink» δεν έχει, άλλωστε, καμία χρηματική επιχορήγηση ή επιδότηση -κρατική ή ιδιωτική- ενώ σε αυτήν συμμετέχουν συντελεστές από διαφορετικές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κιλκίς, Σέρρες, Λαγκαδά, Ναύπλιο κά). Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη μουσικής διδασκαλίας της ομάδας, Δήμητρα Αθανασάτου, επισήμανε ότι η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι ότι αποδίδονται μουσικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διαφορετικά στυλ και διαφορετικές εποχές. Για επίδειξη καλής οργάνωσης και μεγάλου ήθους έκανε λόγο ο ενορχηστρωτής, Δημήτρης Τσακυρίδης, ενώ η εκπρόσωπος της ομάδας στήριξης των παιδικών χωριών SOS Πλαγιαρίου, Ρενάτα Τσικλικάνη, έκανε λόγο για μια μεγάλη προσπάθεια και τόνισε: «Έχουμε ανάγκη από όλους τους πόρους, από κάθε βοήθεια, γιατί όλη η συντήρηση της λειτουργίας του παιδικού χωριού γίνεται από ιδιώτες και άλλα ιδρύματα».

Σημειώνεται, ότι η βραδινή παράσταση είναι ήδη sold out, ενώ για την απογευματινή, το κοινό μπορεί να προμηθεύεται εισιτήρια από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους και το ticketservices.gr.