Θλίψη: Νεκρή βρέθηκε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια15 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:55 μμ


Έφυγε από τη ζωή στα 63 της χρόνια η τραγουδίστρια Ρένα Πάντα, είδηση που σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Η Ρένα Πάντα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Αθήνα από τους γείτονές της, σε ηλικία 63 ετών.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε απομονωμένη στο διαμέρισμά της στα Πατήσια, δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε…

Κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή Αλέκου Πάντα, η Ρένα Πάντα υπήρξε μια σημαντική φωνή του ελληνικού τραγουδιού των δεκαετιών ’70 και ’80. Με σπουδές φωνητικής στην Αμερική και μια ζεστή, αισθαντική χροιά, πορεύτηκε με σταθερά και διακριτικά βήματα στη δισκογραφία και τη νυκτερινή διασκέδαση, τραγουδώντας πλάι σε σημαντικά ονόματα του χώρου.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών πρωτοεμφανίστηκε σε νυκτερινό κέντρο, ενώ την ίδια χρονιά ηχογράφησε τα πρώτα της προσωπικά 45άρια. Το καλοκαίρι του 1974 τραγούδησε στη Λευκωσία, όπου έζησε από κοντά την τουρκική εισβολή.

Τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε πλάι στον πατέρα της στα καλύτερα ελληνικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Μαίρη Λίντα κ.ά.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Πέθανε η ερμηνεύτρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου