Θλίψη: Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Ζήκας20 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:19 μμ


Την τελευταία του πνοή άφησε στα 70 του μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του λαϊκού τραγουδιού της περίφημης σχολής της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ζήκας.

Γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1949 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού των τελευταίων 35 χρόνων.

Σταμάτησε το σχολείο στη Γ’ Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. Μετά τον στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Με όχημα το κόσμημα πήγε στο Παρίσι όπου εκεί ξανασυναντήθηκε με τη μόδα. Στη συνέχεια άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Γύρω στα 30 έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια.

Ο Γιώργος Ζήκας μπήκε στη δισκογραφία το 1985 με τα τραγούδια του δίσκου «Με τα φεγγάρια χάνομαι», που τραγούδησαν ο Σταύρος Λογαρίδης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε μέσω Facebook η έτερη σπουδαία μορφή του πνεύματος, των γραμμάτων και της μουσικής στη Θεσσαλονίκη, ο Θωμάς Κοροβίνης, που ανακοίνωσε με θλίψη την απώλεια του Γιώργου Ζήκα.

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Πέθανε η ηθοποιός Άννα Καρίνα