«Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» στον Εθνικό Κήπο9 Ιουνίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 6:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:47 μμ
¢ðïøç ôïõ Åèíéêïý ÊÞðïõ, ìßáò áðü ôéò ðñÜóéíåò ïÜóåéò óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, ÔåôÜñôç 3 Áõãïýóôïõ 2011. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐáíôåëÞò Óáßôáò


Η παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη, πρόκειται να παρουσιαστεί στον Εθνικό Κήπο από 22 έως 26 Ιουνίου, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο ωστόσο το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 και Σάββατο, 09:00 – 15:00.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» του ΟΠΑΝΔΑ και του Δήμου της Αθήνας, που με ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, χορό, θέατρο αλλά και γυμναστική, στοχεύουν να βάλουν τον Κήπο στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Εθνικός Κήπος»

Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της.

Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία.

Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης – Ελένη Στρούλια
Έρευνα: Μάρα Ψάλτη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια – Ζαΐρα Φαληρέα
Φιλολογικός σύμβουλος: Νάσος Βαγενάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης
Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη
Kαι οι μουσικοί: Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης

Συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή