Η Intracom Telecom αναλαμβάνει Virtualized Wi-Fi έργο στην Ισπανία21 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:07 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:07 μμ


Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την προμήθεια της πλατφόρμας Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi στα μέλη της Ένωσης Τοπικών Φορέων Τηλεπικοινωνιών (AOTEC) της Ισπανίας, προκειμένου να επιτύχουν κεντρικοποιημένη διαχείριση των διάσπαρτων Wi-Fi δικτύων τους, ανεξάρτητα από τον πάροχο πρόσβασης, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και περιαγωγή στους συνδρομητές τους στην Ισπανία. Στην πρώτη φάση του έργου, τρεις πάροχοι-μέλη της AOTEC κάνουν ήδη χρήση της πλατφόρμα.

Βασίζεται στις τεχνολογίες SDN και NFV

Η AOTEC επέλεξε την πλατφόρμα Virtualized Wi-Fi της Intracom Telecom, η οποία βασίζεται στις τεχνολογίες Software Defined Networking (SDN) και Network Functions Virtualization (NFV), όντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU και προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση να προσφέρουν τα μέλη της ασφαλή και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα Wi-Fi σε όλη την ισπανική περιφέρεια. Πλέον, τα μέλη της Ένωσης μπορούν να επεκτείνουν δραστικά την περιοχή κάλυψής τους χρησιμοποιώντας σημεία πρόσβασης άλλων συνεργαζόμενων παρόχων, χωρίς ωστόσο να απαιτούνται οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπάρχουσα υποδομή τους.

Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να παραμείνουν εμπορικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι, καθώς και να διαφοροποιούνται μεταξύ τους, με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, εκτός από τη δυνατότητα να δημιουργούν νέες πηγές εσόδων από τους δικούς τους συνδρομητές ή τους συνδρομητές περιαγωγής, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να εξυπηρετούν δήμους, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης Έξυπνων Πόλεων. Η πλατφόρμα Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi της Intracom Telecom έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και υλοποιήσει ποικίλες καινοτόμες εφαρμογές, οι οποίες προσφέρονται με ασφάλεια μέσω Cloud, ως Platform-as-a-Service υπηρεσία.

Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τους τοπικούς παρόχους

«Η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τους τοπικούς παρόχους – εταιρείες που συνεχώς επενδύουν για τη βελτίωση των δικτύων τους. Συγκεκριμένα, ο τηλεπικοινωνιακός τομέας επενδύει περισσότερα από 766 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή της ευρυζωνικότητας με οπτικές ίνες και πλέον προχωράμε με δίκτυα Wi-Fi στις πόλεις και κωμοπόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε», εξηγεί ο πρόεδρος της AOTEC, κ. Antonio García Vidal. «Η συνεργασία με την Intracom Telecom μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα εργαλείο κατάλληλο για την επέκταση των υπηρεσιών mobility που προσφέρουμε στους πελάτες μας, παρέχοντάς τους νέα πλεονεκτήματα, τα οποία καθιστούν την AOTEC ακόμα πιο ανταγωνιστική στην αγορά», συνεχίζει.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για ενιαία και συνεχόμενη Wi-Fi πρόσβαση σε ευρύτερους κοινόχρηστους χώρους, μια πρόκληση που τονίστηκε και από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Intracom Telecom, έπειτα από το αίτημα της AOTEC, ανταποκριθήκαμε σε αυτή την πρόκληση προσφέροντας την πλατφόρμα Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φορείς της AOTEC να επωφεληθούν πλήρως από κάθε σημείο πρόσβασης Wi-Fi στο «μέγα» δίκτυό τους, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το έργο και προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε και να εξυπηρετήσουμε όλα τα μέλη της AOTEC», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Γ. Μπίθας, Διευθυντής Μάρκετινγκ του τμήματος Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού της Intracom Telecom.

Η νέα πλατφόρμα Υπηρεσιών Virtualized Wi-Fi θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης MWC Barcelona 2019, στο περίπτερο της Intracom Telecom 7B50, στην Αίθουσα 7.

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 40 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης, έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), της σύγκλισης δικτύων & του cloud computing για παρόχους τηλεφωνίας, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κυβερνητικού τομέα.

Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων αιχμής και ολοκληρωμένων λύσεων που εξασφαλίζουν την μέγιστη ικανοποίηση των πελατών της. Περισσότεροι από 100 οργανισμοί σε πάνω από 70 χώρες επιλέγουν την Intracom Telecom για την προηγμένη τεχνολογία της. Η εταιρεία διατηρεί θυγατρικές στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.intracom-telecom.com

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Intracom Telecom: Νέο μικροκυματικό ράδιο για δίκτυα σταθερής ασύρματης πρόσβασης υπερύψηλης ευρυζωνικότητας