Κινητά τηλέφωνα: Νέα εφαρμογή ενημερώνει για τα μπλόκα της Τροχαίας27 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:37 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:32 μμ


Νέα εφαρμογή της Google Aps για κινητά τηλέφωνα αναμένεται να βγει στο διαδίκτυο τις επόμενες μέρες, που θα ενημερώνει τους οδηγούς για μπλόκα της Τροχαίας.

Σύμφωνα με το newsauto.gr, θα είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Android και σε iOS και πέραν των παραπάνω πληροφοριών θα ενημερώνει τους χρήστες σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και ποιοι είναι κλειστοί. Επιπλέον, θα «καρφώνει» και τα φωτογραφικά ραντάρ της Τροχαίας.

Η Google επισημαίνει ότι η νέα εφαρμογή θα προτρέπει τους οδηγούς να είναι περισσότερο  προσεκτικοί καθώς θα βλέπουν πού βρίσκονται έλεγχοι με αποτέλεσμα να οδηγούν με ασφαλέστερο τρόπο.

Η National Sheriffs’ Association υποστηρίζει την Waze εφαρμογή της Google αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην εμφάνιση των μπλόκων της Τροχαίας. Επίσης οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι χρήστες του Waze μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποφύγουν την αστυνομία ή για να βρουν αστυνομικούς ώστε να εκτελέσουν πιθανές πράξεις βίας εναντίον τους.

«Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο» αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κινητό: Μεγάλη προσοχή – Έτσι κλέβουν το PIN τραπεζικής κάρτας