Προσοχή: Διαγράψτε αμέσως αυτό λογισμικό από τον υπολογιστή10 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:49 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:57 μμ


Η Microsoft ανακοίνωσε τα κενά ασφαλείας που εντοπίστηκαν, σε πασίγνωστο λογισμικό που υπάρχει στους υπολογιστές.

«Δούρειος ίππος»

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι βγήκε μία επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας ώστε να διορθωθεί ένα κενό στον Internet Explorer, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει «δούρειο ίππο» για τους χάκερ. Το εν λόγω κενό ανακαλύφθηκε από μηχανικό της Google και ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές των χρηστών. Η Microsoft θεωρεί ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ιστοσελίδες ώστε να «παγιδεύονται» ανυποψίαστοι χρήστες.

Το κενό που ανακαλύφθηκε είναι άκρως σημαντικό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η Μicrosoft συνηθίζει να κυκλοφορεί ενημερώσεις τέτοιου είδους ανά μήνα, αλλά η νέα ανακάλυψη την οδήγησε στο να βγάλει έκτακτο update. Μπορεί η χρήση του σύμφωνα με το pagenews.gr, κάποτε δημοφιλέστατου Internet Explorer να έχει πια μειωθεί αισθητά, καθώς πολλοί χρησιμοποιούν τον Εdge, ωστόσο θεωρήθηκε επιβεβλημένο το να ενημερωθεί το 8% των χρηστών.

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα αφορά τις εκδόσεις 9 έως 11 του Internet Explorer και συμβούλευσε τους συχνούς χρήστες του browser να «κατεβάσουν» την ενημέρωση ασφαλείας στον υπολογιστή τους.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Πιστωτικές κάρτες:  Έτσι σας κλέβουν το PIN (video)

Κινητά τηλέφωνα: Προσοχή – Διαγράψτε αμέσως αυτή την εφαρμογή

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εφαρμογών στον κόσμο, δεν υπάρχει πλέον στην Google.

 

Μιλάμε για την iHandy, που όπως αναφέρει το Buzzfeed, είδε 46 εφαρμογές της να βγαίνουν από το PlayStore χωρίς να υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Η συγκεκριμένη που έχει ως έδρα της το Πεκίνο, είχε βγάλει εφαρμογές για φωτογραφίες, για ασφάλεια του τηλεφώνου, για antivirus, για πληκτρολόγια κ.α, μετρώντας εκατοντάδες downloads.

Συγκεκριμένα:

Το «Snapfun – Face Filter, Selfie Editor, Sweet Camera» είχε πάνω από 50 εκατομμύρια κατεβάσματα, πολλά από αυτά ήταν και στην Ελλάδα. Όταν ζητήθηκε από την Google να σχολιάσει το θέμα αυτό, αρνήθηκε, λέγοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την iHandy. Όπως γράφει το pagenews.gr, από την πλευρά των Κινέζων, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Simon Zhu δήλωσε: «Είναι μία αναπάντεχη εξέλιξη, από την δική μας οπτική γωνία. Προσπαθούμε να βρούμε τον λόγο που έγινε. Ελπίζουμε πως το συντομότερο δυνατό θα επιστρέψουν στο Google Play».

Με δεδομένο ότι πριν από λίγο καιρό, το PlayStore είχε βγάλει και άλλες εφαρμογές από το …κατάστημά της, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν όσοι έχουν κατεβάσει τις εφαρμογές της συγκεκριμένης εταιρίας να κάνουν απεγκατάσταση αμέσως.