Προβλήματα στη Google: «Έπεσαν» Gmail και Youtube19 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:29 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:29 πμ


Μεγάλα προβλήματα εισόδου σε υπηρεσίες της Google αντιμετωπίζουν αρκετοί χρήστες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Με προβλήματα εισόδου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Gmail και στο Youtube, ήρθαν αντιμέτωποι οι χρήστες.

Η Google δήλωσε ότι μελετά τις σχετικές αναφορές και διευκρίνισε ότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Gmail, αλλά αντιμετωπίζουν μηνύματα σφάλματος όταν προσπαθούν να στείλουν μήνυμα, καθώς και άλλες απρόσμενες συμπεριφορές, π.χ. δυσκολία στο άνοιγμα συνημμένων αρχείων σε ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει λάβει ο χρήστης.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: 

Google: Τέλος εποχής – Παραιτούνται οι συνιδρυτές του

Προσοχή – Αν έχετε αυτόν τον κωδικό αλλάξτε τον αμέσως

Είναι τόσοι πολλοί οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) που πρέπει να θυμόμαστε, ώστε κάποιοι βάζουμε εύκολα νούμερα. Δείτε ποια να αποφύγουμε.

 

Ο συγκεκριμένος κωδικός είναι πολύ εύκολο να παραβιαστεί

Οι κωδικοί πρόσβασης στις δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές είναι πλέον κομμάτι τις ζωής μας. Οι κωδικοί αυτοί θα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό για εμάς και δεν το γνωρίζει κανείς άλλος. Ωστόσο, πολλές φορές οι επιλογές μας δεν είναι αρκετά πετυχημένες με αποτέλεσμα ο κωδικός μας να… παραβιάζεται εύκολα. Τις περισσότερες φορές επιλέγουμε κάτι εύκολο για να το θυμόμαστε γρήγορα. Γενέθλια, κάποια επέτειος, μία χρονολογία είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές για κωδικούς πρόσβασης. Αυτοί μάλιστα είναι και οι πιο δύσκολοι να παραβιαστούν από κάποιον άγνωστο.

Όμως νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αποκάλυψε ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εύκολους κωδικούς πρόσβασης ακόμα και για σημαντικούς λογαριασμούς, όπως το pin της κάρτας ανάληψης ή των λογαριασμών τραπέζης. Η ανάλυση έγινε από τον κυβερνητικό οργανισμό της Βρετανίας, National Cyber Security Centre.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο κωδικός «123456» είναι αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον πλανήτη.

O κωδικός «123456» φαίνεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «123456789», ενώ μεταξύ των πέντε συχνότερων είναι επίσης τα «qwerty», «password» και «1111111», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC. Τα πιο διαδεδομένα ονόματα είναι το «Ashley» και το «Michael» ενώ η «Liverpool» η δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλα συχνά εμφανιζόμενα password είναι τα: «50cent», «naruto» και «tigger». «Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες με κωδικούς που μπορεί κάποιος να μαντέψει. Όπως για παράδειγμα το όνομά τους, η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής τους ή το αγαπημένο τους συγκρότημα» αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής του National Cyber Security Centre.