Μεγανήσι: Βόλτα στα Φιορδ (video)9 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:40 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:40 πμ


Το Μεγανήσι βρίσκεται δίπλα στη Λευκάδα και αποτελεί έναν κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου πελάγους. Ο ιστιοπλόος Γιάννης Ανδριώτης, μίλησε στο Open για την προσπάθειά του να φτιάξει μια μαρίνα στο νησί, με προδιαγραφές για μικρά -αρχικά- σκάφη.

Ωστόσο, πλέον, η μαρίνα που έφτιαξε ο κ. Ανδριώτης υποδέχεται αρκετά μεγάλα σκάφη συχνά γνωστών προσώπων. 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Λίγα λόγια για το Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι νησί μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων Λευκάδας, γι’αυτό και ονομάζεται έτσι. Έχει έκταση 22,356 τ. χλμ. Το Μεγανήσι ανήκει επίσης στο ευρύτερο σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων.

Το Μεγανήσι αποτελεί δήμο του νομού Λευκάδας, με πληθυσμό 1.092 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Στο νησί υπάρχουν τρία χωριά, το Κατωμέρι (έδρα του δήμου), το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι. Στον δήμο Μεγανησίου ανήκει και η γνωστή νησίδα Σκορπιός.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας. Για το Μεγανήσι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίου από το Νυδρί. Το πλοίο πιάνει και στα δύο λιμάνια του Μεγανησίου, στο Σπαρτοχώρι και στο Βαθύ. Η διάρκεια της διαδρομής δεν υπερβαίνει τα 25 λεπτά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Λευκάδα: Το σμαράγδι του Ιονίου

Πέντε …. τροπικές παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα

Παξοί: Οι σμαραγδένιες μαγευτικές σπηλιές με τα τιρκουάζ νερά