Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χαμόγελα ευτυχίας για τον Έλληνα μπασκετμπολίστα11 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:18 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:18 μμ


Τον πιο σημαντικό τίτλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα, είναι έτοιμος να αποκτήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς, όπως αποκάλυψε η κοπέλα του, Μαράια Ριντλσπρίγκερ, στον προσωπικό λογαριασμό της στο instagram, το ζευγάρι περιμένει το πρώτο παιδί του.

«Το πολυτιμότερο μωρό έρχεται» έγραψε η 27χρονη σύντροφος του MVP της περυσινής σεζόν στο ΝΒΑ, με τον «Giannis» να μη χάνει το χιούμορ του και να αναρωτιέται σε σχόλιο του «ποιος είναι ο πατέρας;», για να προσθέσει από κάτω δικό του σχόλιο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με αρκετές καρδούλες.

Αντετοκούνμπο: Σαράντα πέντε Γιάννηδες

Είτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρηθεί επιτυχημένος είτε «αόρατος» στο Παγκόσμιο του μπάσκετ στην Κίνα, θα επιστρέψει στο Μιλγουόκι ως ο MVP της προηγούμενης σεζόν στο ΝΒΑ.

Ήταν αναμενόμενο ότι οι άμυνες των αντιπάλων μας και τα συστήματα των προπονητών τους θα προσανατολίζονταν στο να τον απενεργοποιήσουν και να μην του δώσουν περιθώριο να κάνει τα «μαγικά» των αμερικανικών γηπέδων. Ήταν επίσης αναμενόμενο ότι θα βρισκόταν και στο επίκεντρο μιας πιθανής εμπάθειας -ακόμη και κακοήθειας- για το αν είναι πραγματικά μεγάλος παίκτης, ταλέντο, σταρ, Έλληνας, ο καλύτερος και λοιπά και λοιπά.

Ο Γιάννης και για την εργατικότητά του από τα παλιά χρόνια ως την καθιέρωσή του και για τον χαρακτήρα του είναι ένας. Οι σαράντα πέντε Γιάννηδες της κριτικής είναι που είναι πολλοί και ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Οποιοσδήποτε αναλυτής του μπάσκετ ασχοληθεί με την περίπτωση του Αντετοκούνμπο δικαιούται να εξηγήσει γιατί γίνεται το ένα ή το άλλο στο Παγκόσμιο και να σταθεί ακόμη και στις δυσλειτουργίες του Γιάννη με το υπόλοιπο σύστημα ή με τον ίδιο του τον εαυτό, απέναντι σε άμυνες πολύ πιο σκληρές από αυτές που έχει αντιμετωπίσει σ’ αυτά τα ματς. Η περίπτωσή του όμως, επειδή εμπίπτει και στο ευάλωτο θυμικό του Έλληνα, που θα κριτικάρει έτσι κι αλλιώς από τον καναπέ του για θέματα μπάσκετ επειδή η Εθνική είναι το μεγαλύτερο «χιτ» αυτόν τον Σεπτέμβριο στο talk of the town της χώρας, γίνεται αντικείμενο της συζήτησης των πολλών.

Ως γνωστόν οι πολλοί δεν είναι και οι ειδικοί. Ο Πιτίνο, που είναι ένας, είναι ειδικός. Οι σχολιαστές του facebook είναι πολλοί – αλλά στερούνται ειδικότητας. Η περίπτωση «Γιάννη Αντετοκούνμπο» χρήζει ανάλυσης -και για τα καλά και για τα άσχημα- από τους επαΐοντες. Οι άλλοι, είτε είναι σαράντα πέντε είτε χίλιοι σαράντα πέντε, μπορούν να ακούν. Καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τρομερός Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Τζόκοβιτς με επική ανατροπή (video)