Γκάφα από την Τουρκία: Βομβάρδισε αμερικανικά στρατεύματα11 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:50 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:50 μμ


Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στη Συρία, η Τουρκία βομβάρδισε κατά λάθος αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονταν στην κουρδική πόλη Κομπάνι.

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα το αμερικανικό δίκτυο Newsweek επικαλούμενο Κούρδο αξιωματούχο όπως και υψηλόβαθμο μέλος του Πενταγώνου, σύμφωνα με τους οποίους η πόλη Κομπάνι, που στην πλειοψηφία της κατοικείται από Κούρδους, δέχθηκε πυρά τουρκικού πυροβολικού, στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» που διεξάγεται κατά Κούρδων μαχητών.

Η επίθεση σύμφωνα με το δημοσίευμα έγινε από το πυροβολικό της Τουρκίας. Προς το παρόν η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από άλλες επίσημες πηγές. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το CNN, αναφέρουν πως τα πυρά «έπεσαν» σε απόσταση μόλις κάποιων εκατοντάδων μέτρων από την αμερικανική βάση και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν απώλειες Αμερικανών στρατιωτών, ούτε για τυχόν τραυματισμούς.

 

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Συρία: Νεκροί και χιλιάδες πρόσφυγες από την «Πηγή Ειρήνης» (video)