Νομοθετική ρύθμιση: Αφαίρεση έως 10 βαθμών σε ΠΑΟΚ – Ξάνθη αντί για υποβιβασμό28 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 6:13 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:13 μμ


Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Δεν παρεμβαίνουμε στους αγώνες. Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κινείται διχαστικά σε αυτό το επίπεδο. Για αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ δεν θα προβλέπεται πλέον υποβιβασμός».

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, έγινε γνωστό πως η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση πρόκειται να μπει «εξτρά» στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου που φέρει τον τίτλο «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Πέτσας: Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ – Δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση