ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ο Σαββίδης υποβιβάζει τον ΠΑΟΚ28 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:12 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:58 πμ


Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» και της Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά τα μέλη της ΕΕΑ αποφάνθηκαν ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν παραβιάσει τα όσα προβλέπει ο νόμος για την πολυϊδιοκτησία και το μετοχολόγιο μιας ΠΑΕ, ενώ με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά εισηγούνται την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της Super League.

Στην ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας ότι αυτός είναι «που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση».

«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία εκτοξεύει βέλη και κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της Κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Αυτός που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ.

Ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της Κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ζαγοράκης: Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, αποχωρώ από τη ΝΔ

ΕΕΑ: Οι αντιδράσεις για την εισήγηση «βόμβα» για ΠΑΟΚ και Ξάνθη