Ζαγοράκης: Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, αποχωρώ από τη ΝΔ27 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:45 μμ


Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη ΝΔ εάν υιοθετηθεί από την πειθαρχική επιτροπή της Super League η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Με ανακοίνωσή του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζει την εισήγηση της ΕΕΑ «εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανή στα αθλητικά χρονικά« και ζητά «να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκομωδία».

Όπως ξεκαθαρίζει, «εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη

Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ζαγοράκης: Ετοιμάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΝΔ

ΕΕΑ: Οι αντιδράσεις για την εισήγηση «βόμβα» για ΠΑΟΚ και Ξάνθη