Εκλογές 2019: Δεν κατεβαίνει ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με δημοσίευμα30 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:34 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:51 πμ


Πάνος Καμμένος: Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου φέρεται να έχουν λάβει η ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Στον «αέρα» οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ

Το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, 0,80% (45.000 ψήφοι), ήταν απογοητευτικό και αυτή είναι η βασική αιτία αυτής της απόφασης, του Πάνου Καμμένου.

Οι ΑΝΕΛ στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2015 είχαν συγκεντρώσει το αξιοσέβαστο ποσοστό του 3,46% και είχαν προσελκύσει 198.000 ψηφοφόρους.

Ωστόσο, όπως γράφει το «Έθνος», οι ελπίδες έμειναν μετέωρες και το ιστορικά χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές κάνει απαγορευτική κάθε συνέχιση της προσπάθειας: με συλλογική απόφαση στα ηγετικά κλιμάκια οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός εκλογών στις 7 Μαίου.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα απογίνουν οι τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή: η Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων). Ζήτημα τίθεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Bουλή.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Εκλογές 2019: Συνεχίζεται το θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με Ζέρβα και Ορφανό