Παππάς: Τσίπρας σημαίνει απασχόληση – Μητσοτάκης απολύσεις24 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:50 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:50 μμ


Eκλογές 2019: O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι : «Τσίπρας σημαίνει απασχόληση και αυξήσεις, Μητσοτάκης περικοπές και απολύσεις».

«Αν κάποιος θέλει η 13η σύνταξη να καταργηθεί και να κάνουμε πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης και το κοινωνικό κράτος, η επιλογή του πρέπει να είναι η ΝΔ», σημείωσε ο υπουργός.

Αντίθετα, τόνισε, ότι «αν κάποιος θέλει να κάνουμε τα βήματα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, συνέχισης της προοδευτικής πολιτικής, διεύρυνσης των επιδομάτων και των προγραμμάτων ανάπτυξης, έχει επιλογή και αυτή η επιλογή είναι ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Τσίπρας σημαίνει απασχόληση και αυξήσεις» και «Μητσοτάκης περικοπές και απολύσεις». Με αφορμή τη σκέψη της κυβέρνησης, που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, να δοθεί αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, ο κ. Παππάς είπε ότι «σε κάθε στιγμή που διαπιστώνεται ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι τέτοια που επιτρέπει να κάνουμε τα βήματα τα θετικά, θα τα κάνουμε».

Τόνισε, δε, ότι η οικονομία έχει μπει σε σταθερά θετική τροχιά, η οποία «μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί» με την κεντρική πολιτική προϋπόθεση «να μείνουμε σταθερά στην τροχιά της οικονομικής πολιτικής, η οποία έχει δείξει ότι και τη χώρα μπορεί να σηκώσει ψηλά και να βάλει τις βάσεις συνοχής για την κοινωνία μας» και να μην υπάρξει «πολιτικό ατύχημα πισωγυρίσματος σε πολιτικές που μας χρεοκόπησαν».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκλογών της Κυριακής, ο υπουργός είπε ότι οι ευρωεκλογές «δεν μπορούν να παράξουν πολιτικά αποτελέσματα, άλλα από τα προδιαγεγραμμένα. Και η προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων είναι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών σε πάρα πολύ λίγους μήνες».

Όπως διευκρίνισε, οι φετινές ευρωεκλογές δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές του 2014, καθώς, τότε, υπήρχε μεγάλη χρονική απόσταση από τις εθνικές εκλογές, αφού η 4ετία του κ. Σαμαρά θα ολοκληρωνόταν δύο χρόνια αργότερα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σημείωσε ότι «η ΝΔ κατεβάζει βιαίως τον πήχη κάθε μέρα που περνάει» και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ είχε ξεκινήσει με στρατηγική «ίσα και τους φάγαμε», μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Παππάς, «κλείνει περίπου 1.200 μέρες που ζητάει εκλογές», κατέληξε ότι «έστω και μία ψήφος διαφορά να υπάρχει πρέπει να παραιτηθεί ο Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τσίπρας: Άδεια ταμεία επί Σαμαρά – 30 δισ. ρευστότητα σήμερα