Απεργία: «Χειρόφρενο» σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς14 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:08 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:58 μμ


Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, λόγω της 24ωρης απεργίας.

Ύστερα από τις αποφάσεις των Σωματείων στο σύνολο των συγκοινωνιακών εταιριών όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να επικρατήσει στην Αθήνα, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1 (δίκτυο πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου).

Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για απεργία και στους σιδηροδρομικούς, ενδεχόμενη κινητοποίηση των οποίων θα επηρεάσει και τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Απεργία – ΗΛΠΑΠ: Δεν θα κυκλοφορήσουν τρόλεϊ στις 18 Φεβρουαρίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, από κοινού με τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια.

Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι “κόστος” ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Κώστας Βουτσάς: Τι λέει η κόρη του για την κατάσταση της υγείας του (video)