Χαλκιδική: Αίτημα ΥΠΑΝ για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ11 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:47 μμ


Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για φυσικές καταστροφές έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική», τόνισε ο Α. Γεωργιάδης.

«Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», υπογράμμισε και επισήμανε:

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές».

«Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Χαλκιδική: Στους 7 οι νεκροί – Βρέθηκε η σορός άνδρα στη θάλασσα

Λέκκας: Πρωτόγνωρο το φαινόμενο στη Χαλκιδική (video)