Διαβατά: Τι λένε οι διοργανωτές για το μπάρμπεκιου (video)6 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:00 μμ


Μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ διοργανώνεται την Κυριακή από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» έξω από το hotspot στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Ένας εκ των διοργανωτών, ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, χαρακτηρίζει συμβολική αυτή την εκδήλωση, ώστε «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής. Υπάρχουν πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα».

«Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να στείλουμε το μήνυμα πως στο μέλλον δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία διαφορετική κουλτούρα, παραδείγματα στην Ευρώπη μας έχουν δείξει πως δεν αφομοιώνονται στην τοπική κοινωνία αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν και να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, ο οποίος δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί από εκείνη την πλευρά σε ακρότητες, με τρομοκρατικά χτυπήματα σε μετρό, σε γήπεδα κτλ», πρόσθεσε.

«Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% αυτών των ανθρώπων δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, έρχονται από απίστευτες χώρες, από την Αλγερία μέχρι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Δεν είναι καν πρόσφυγες ή από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα, είναι άνδρες νεαρής ηλικίας. Οι τοπικές κοινωνίες, όπως στο Κιλκίς και τα Γιαννιτσά, έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτό ακριβώς και τα περιστατικά παρενόχλησης σε νεαρές κοπελίτσες. Ένας μέσος πατέρας Έλληνας δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό», είπε ο Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Θεσσαλονίκη: Χαράκωσαν με μαχαίρι προσφυγόπουλο που πήγαινε στο σχολείο (video)