Δίκη Τοπαλούδη: Προκλητική και χυδαία χειρονομία από τον Ροδίτη κατηγορούμενο (video)13 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:03 μμ


Προκλητικός ήταν ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κατά την άφιξή του στο δικαστήριο, το πρωί της Δευτέρας.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του προς τους δημοσιογράφους και φωτογράφους, επιδεικνύοντας χυδαία συμπεριφορά.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, αν θέλουν να τοποθετηθούν για τους εντολείς τους, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star, Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και ομαδικού βιασμού.

Ο συνήγορος του Ροδίτη, κ. Μαντάς, είπε ότι ο εντολέας του αρνείται την κατηγορία του ομαδικού βιασμού. Υποστήριξε ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση με συναίνεση και ότι αποδέχεται την απλή συνδρομή στην ανθρωποκτονία. Τέλος, εξέφρασε τη δημόσια συγνώμη του εντολέα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να συνδεθεί με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

«Αρνείται και τις δύο κατηγορίες και επιφυλάσσεται» υποστήριξε ο δικηγόρος του Αλβανού κατηγορουμένου.

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υπόθεση που έχει φορτίσει συναισθηματικά ολόκληρη την Ελλάδα.

«Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι αγνοούν όλα τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας. Υπάρχουν επιστημονικές προσεγγίσεις όπως είναι οι απαντήσεις από τον γονιδιακό έλεγχο του DNA, τα αποτυπώματα, η ιατροδικαστική έκθεση. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το σενάριο της δήθεν συναινέσεως της κοπέλας είναι ένα κατασκεύασμα» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Τοπαλούδη, «ο ένας εκ των δύο, ο νεαρός Αλβανός, είχε ομολογήσει την πράξη και είχε περιγράψει και το τι έκανε ο συγκατηγορούμενός του. Όμως όταν πήγε στον ανακριτή, άλλαξε εντελώς την κατάθεσή του. Αρνήθηκε τα πάντα. Ο άλλος ο κατηγορούμενος, ο Έλληνας, απαξίωσε εντελώς την προανακριτική διαδικασία, κρυβόταν επί μέρες και επί ώρες, κορόιδευαν και οι γονείς του τους λιμενικούς αν θα παρουσιαστεί. Αυτή τη στάση κρατούν και σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Δίκη Τοπαλούδη: Στο νοσοκομείο η μητέρα της – Ο μάρτυρας που δέχθηκε συγχαρητήρια (video)