Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μετατροπή του κατηγορητηρίου του Κορκονέα ζητά ο Εισαγγελέας25 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:45 μμ


Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Την μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που εκδικάζει την υπόθεση.

Εισαγγελέας: Δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Αλ. Γρηγορόπουλος ήταν «ο άτυχος της στιγμής».

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μάνα Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας σκότωσε τον Αλέξη και έφυγε, είναι ψυχρός εκτελεστής

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στο Εφετείο Λαμίας και πάλι Κορκονέας – Σαραλιώτης